Dobrotvorna večer Marijinih obroka

Sa velikom ljubavlju Vas pozivamo na

Dobrotvornu večer Marijinih obroka u župnoj dvorani crkve sv. Mateja Rudnik Mostar, u utorak 18.4.2017. godine u 18:30 sati.

U sklopu večeri biti će prikazan dokumentarni film o Marijinim obrocima "Generacija nade" te izvedene dvije pjesme Glazbenog sastava Quo Vadis Landshut "Zapali novu vatru" i "Predaj dan". Program će trajati 45 minuta, a dobrotvorni prilozi nisu određeni te će i najmanji dar biti s ljubavlju primljen.

Opširnije …

Raspored Uskrsnih ispovijedi u Mostarskim župama

Ispovijed je jedan od sedam svetih sakramenata, kod katolika.Ovim sakramentom dobiva se oproštenje grijeha počinjenih poslije krštenja, pomirenje s Bogom i Crkvom. Pripada među sakramente ozdravljenja. Naziva se i sakrament obraćenja, pokore i pomirenja. Crkva naučava da je svaki svećenik koji prima ispovijedi obvezan, pod prijetnjom najstrožih kazni, obdržavati posvemašnju tajnu o grijesima koje mu je pokornik ispovjedio. 

Opširnije …

Kateheze za SHKM u Vukovaru 2017.

Obavještavamo sve mlade koji su se prijavili na Susret Hrvatske Katoličke Mladeži u Vukovaru da se u našoj župi već treći tjedan održavaju pripreme za SHKM. Kateheze se održavaju petkom nakon večernjih Svetih Misa. Također raspored kateheza možete pratiti i na pastoralnom kalendaru. Svi prijavljeni su obvezni doći na sve kateheze da se što bolje duhovno pripremimo za ovaj susret. Oni koji ne budu dolazili gube pravo sudjelovanja na ovom hodočašću!! Ukoliko je netko ne može doći na pripreme dužan je obavijestiti župni ured putem naše e-mail adrese ili osobno doći u župni ured.

Opširnije …

"Huda jama - strogo čuvana tajna"

Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat i Odjel za iseljeništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, pozivaju Vas na premijeru dokumentarnog filma „Huda jama – strogo čuvana tajna“ koja će se održati u četvrtak, 9. veljače 2017., u 19 sati u dvorani  Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

Opširnije …

SHKM Vukovar 2017.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) je susret mladih katolika koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske. Zbog Svjetskog Susreta Mladih koji se održao 2016. godine u Poljskoj u Krakowu iznimka je napravljena te je SHKM-a odgođen do 2017. godine. Jubilarni je deseti po redu SHKM održat će se u Vukovaru 2017. godine. Prethodili su mu Susreti hrvatske katoličke mladeži u Splitu (1996.), Rijeci (2000.), Osijeku (2002.), Šibeniku (2004.), Puli (2006.), Varaždinu (2008.), Zadru (2010.), Sisku (2012.) i Dubrovniku (2014.). Kao i svakom do sada i ovom se posebice radujemo!

Opširnije …